
Preț :
CANTITATE :
COȘ TOTAL :
Ai adăugat articole
în coșul tău
COȘ TOTAL :
Coșul tău de cumpărături este gol
Du-te la magazin
Datorită conținutului său nutrițional bogat, drojdia inactivă poate crește energia unei persoane, poate susține sistemul imunitar și poate oferi și beneficii suplimentare pentru sănătate.
Drojdia inactivă, numită și nutritivă, este un produs alimentar folosit în special de persoanele vegane, pe post de condiment cu aromă de brânză, dar nu numai. Bogată în proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, acest tip de drojdie are multe beneficii pentru organism, dovedite de cercetări științifice.
Proprietățile oferite de consumul drojdiei inactive organismului sunt multiple, produsul alimentar fiind considerat de ajutor pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator, dar și un important susținător al sistemului imunitar.
Drojdia inactivă provine din specia de Saccharomyces cerevisiae, și este cultivată din melasă, sfeclă de zahar, dar și zer. Acest tip de drojdie nu conține lactate sau gluten, fiind benefică persoanelor cu diverse sensibilități alimentare. Are un conținut redus de grăsimi și niște fibre speciale, solubile, beta-glucan, prezintă numeroși aminoacizi, vitamine și minerale, calciu, fier și potasiu. Este același tip de drojdie care se folosește la coacerea pâinii și la prepararea berii, numai că este fabricată diferit. Astfel:
- Drojdia de brutărie este cea „vie”, activă, folosită la dospitul pâinii. Deși este practic neutralizată în timpul gătirii, îi oferă pâinii o aromă specifică.
- Drojdia de bere poate fi achiziționată tot activă și este folosită la fabricarea berii. Celulele moarte de drojdie rămase din procesul de fabricare a berii pot fi consumate ca supliment nutritiv, dar au un gust foarte amar.
- Drojdia nutritivă este cultivată special pentru a fi utilizată ca produs alimentar. Celulele de drojdie sunt distruse în timpul producției și nu sunt vii în produsul final (de aceea se numește inactivă). Se folosește la gătit și, în funcție de gustul fiecărei persoane, poate avea o aromă de brânză sau de nucă.