Expedierea produselor comandate are loc în fiecare zi de marți! Cumpără acum

Coș de cumpărături

0

Coșul tău de cumpărături este gol

Du-te la magazin

Drojdie Inactivă

Datorită conținutului său nutrițional bogat, drojdia inactivă poate crește energia unei persoane, poate susține sistemul imunitar și poate oferi și beneficii suplimentare pentru sănătate. Drojdia inactivă, numită și nutritivă, este un produs alimentar folosit în special de persoanele vegane, pe post de condiment cu aromă de brânză, dar nu numai. Bogată în proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, acest tip de drojdie are multe beneficii pentru organism, dovedite de cercetări științifice. Proprietățile oferite de consumul drojdiei inactive organismului sunt multiple, produsul alimentar fiind considerat de ajutor pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator, dar și un important susținător al sistemului imunitar.

Drojdia inactivă provine din specia de Saccharomyces cerevisiae, și este cultivată din melasă, sfeclă de zahar, dar și zer. Acest tip de drojdie nu conține lactate sau gluten, fiind benefică persoanelor cu diverse sensibilități alimentare. Are un conținut redus de grăsimi și niște fibre speciale, solubile, beta-glucan, prezintă numeroși aminoacizi, vitamine și minerale, calciu, fier și potasiu. Este același tip de drojdie care se folosește la coacerea pâinii și la prepararea berii, numai că este fabricată diferit. Astfel:

- Drojdia de brutărie este cea „vie”, activă, folosită la dospitul pâinii. Deși este practic neutralizată în timpul gătirii, îi oferă pâinii o aromă specifică.
- Drojdia de bere poate fi achiziționată tot activă și este folosită la fabricarea berii. Celulele moarte de drojdie rămase din procesul de fabricare a berii pot fi consumate ca supliment nutritiv, dar au un gust foarte amar.
- Drojdia nutritivă este cultivată special pentru a fi utilizată ca produs alimentar. Celulele de drojdie sunt distruse în timpul producției și nu sunt vii în produsul final (de aceea se numește inactivă). Se folosește la gătit și, în funcție de gustul fiecărei persoane, poate avea o aromă de brânză sau de nucă.

BENEFICII:

Drojdia inactivă are câteva beneficii importante pentru organism, cum ar fi faptul că este foarte hrănitoare, poate crește imunitatea și poate scădea colesterolul mărit.
- drojdia nutritivă este o proteină completă, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care oamenii trebuie să-i obțină din alimente. O lingură conține 2 grame de proteine, ceea ce, pentru vegani, este o modalitate ușoară de a adăuga proteine de înaltă calitate la mese. În plus, o lingură conține între 2 și 30% din doza zilnică recomandată de oligominerale, cum ar fi zinc, seleniu, mangan și molibden.
- previne lipsa de vitamina B12, necesară pentru un sistem nervos sănătos, producerea de ADN, metabolismul energetic și crearea globulelor roșii, însă, pentru că se găsește în mod natural doar în produsele de origine animală, persoanele vegane trebuie să ia de obicei un supliment alimentar cu B12.
- conține antioxidanții numiți glutation și selenometionină, care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi și metalele grele și ajută corpul să elimine toxinele din mediu.
- poate ajuta la creșterea nivelului de antioxidanți și la apărarea împotriva bolilor cronice, inclusiv bolile de inimă, cancerul și degenerescența maculară.
- poate crește imunitatea
- poate ajuta la scăderea colesterolului