
Preț :
CANTITATE :
COȘ TOTAL :
Ai adăugat articole
în coșul tău
COȘ TOTAL :
Coșul tău de cumpărături este gol
Du-te la magazin
Este foarte bun pentru inimă. Conține aproximativ 50% acid lauric (un procent mare de acid lauric se mai găsește doar în laptele de mamă), care ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelul de colesterol ridicat și hipertensiune arterială. Grăsimile saturate din uleiul de cocos nu duc la creșterea colesterolului rău și ajută la prevenirea ateroscrelozei.
Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus în cea mai mare parte din nutrienții existenți în nuca de cocos. Acest tip de ulei are o cantitate mică de vitamine și minerale.
Acest tip de ulei este unicul din regnul vegetal care are o concentrație ridicată de acizi grași cu lanț mediu. Acești compuși activi au o acțiune specifică în organism, care poate provoca o serie de reacții pozitive. Principalele proprietăți ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene și antifungice.
Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezenței acizilor grași cu lanț mediu care includ acidul lauric, acidul capric și acidul caprilic. Aceștia sunt agenți antimicrobieni puternici, cu o eficiență ridicată împotriva virusurilor, ciupercilor și a multor bacterii. Modul lor de acțiune ar consta în dezintegrarea pereților celulelor antimicrobiene.
- este util pentru cei care luptă cu kilogramele în plus. Ajută la creșterea metabolismului prin eliminarea stresului pe care-l are pancreasul.
- este ușor de digerat și ajută la funcționarea sănătoasa a glandei tiroide și a sistemelor de enzime;
- este util în tratarea pancreatitei;
- uleiul de cocos ajută la funcționarea mai bună a sistemului digestiv, impiedicand aparitia diverselor probleme de digestie, inclusiv sindromul de intestin iritabil;
- grăsimile saturate prezente în uleiul de cocos au proprietăți antimicrobiene și ajută în relațiile cu diferite bacterii, ciuperci, paraziți etc, care provoacă indigestie;
- conține un nivel foarte ridicat de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de radicali liberi si de prevenire de boli degenerative și îmbătrânirea prematură;
- întărește sistemul imunitar deoarece conține lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric și acid caprilic, care au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale;
- ajută la prevenirea bolilor de ficat, datorită prezentei de trigliceride cu lanț mediu care sunt ușor convertite în energie atunci când ajung în ficat, reducând astfel sarcina de lucru asupra ficatului (se previne acumularea de grăsime);
- este preferat de sportivi datorită faptului că transformă conținutul de grăsimi în energie, crește nivelul de energie și îmbunătățește performanțele sportive;
Datorită conținutului ridicat în săruri minerale, oligoelemente, aminoacizi și substanțe vitale secundare, uleiul de cocos favorizează sănătatea și starea de bine, având efect depurativ și alcalinizant al întregului corp. Este recomandat și în terapia ayurvedică pentru proprietățile sale antiinflamatorii, calmante ale febrei, ale tulburărilor renale și circulatorii, precum și în ameliorarea bolilor urinare și intestinale.