
Preț :
CANTITATE :
COȘ TOTAL :
Ai adăugat articole
în coșul tău
COȘ TOTAL :
Coșul tău de cumpărături este gol
Du-te la magazin
Lecitina este o substanţă naturală de origine vegetală care joacă un rol important în nutriţia celulelor nervoase. Susţine memoria şi capacitatea de învăţare. Revigorează funcţiile organismului. Administrarea lecitinei este importantă şi pentru că susţine metabolismul lipidic.
Lecitina este deosebit de bogată în fosfolipide, care sunt cuprinse în fiecare celula a organismului. Are un rol important în multe procese metabolice în ficat, rinichi, vezica biliara, si pulmonara. Lecitina este, de asemenea, un aliment important pentru sistemul nervos și circulator al mușchilor, mai ales în timpul activitatii fizice intense si intelectuale.
Efectele pozitive au fost în mod constant confirmate de catre diverse studii asupra ficatului. De asemenea, proprietatile de protecâie ale stomacului și intestinului, precum și pentru ateroscleroza ar putea câștiga o importanță în viitor.
Curăţă pereții vaselor de sânge, fortifică musculatura cardiacă, scade colesterolemia, convertind colesterolul şi alte lipide în substanțe hidrosolubile, uşor de eliminat din organism.
Lecitina oferă o excelentă sursă de colina, care este esenţială pentru fiecare celulă vie din organism uman și este una din principalele componente ale membranelor celulare. Nu numai că este o sursă dietetică importantă pentru sinteza fosfolipidelor în membranele celulare, ci colina este de asemenea necesară pentru metabolismul grupei metil, pentru neurotransmisia colinergică, transmiterea de semnale transmembranare, transportul şi metabolismul lipidelor şi colesterolului. Fără colină, membranele celulare s-ar întări si ar interzice nutrienților importanți să pătrundă şi să iasă din celulă. Oamenii de știința cred că lecitina şi colina pot fi de ajutor în îmbunățirea memoriei şi funcţiei cognitive, în promovarea sănătatii cardiovasculare, funcţiei hepatice, an reproducere şi dezvoltarea fetală şi în îmbunătățirea performanţei fizice şi atletice.
Lecitină din soia, de asemenea, ajută la generarea unei cantitati adecvate de diferite tipuri de vitamine, cum ar fi A, D şi E si la absorbția tuturor substanțelor nutritive din organism. De asemenea, ajută la îmbunătațirea memoriei și la creşterea puterii de concentrare. Ajută organismul să păstreze părţile esenţiale ale corpului curate şi sănătoase si sprijină sănătatea rinichilor, ficatului și a intestinelor.
Lecitina reduce nivelul de colesterol în sânge, îl transformă în formă solubilă în apă şi promovează eliminarea acestuia din organism. Curăţă pereţii vasculari si întăreşte muşchii miocardici. Lecitina este o sursă de hrană de neînlocuit pentru organismul uman. Avantajul lecitinei este acela că poate reduce în mod substanţial sau elimină complet durerile articulare. Este de mare ajutor celor care sunt sensibili la schimbarea vremii deoarece îndepartează meteosensibilitatea creierului.
Lecitina sprijină sănătatea părului și impiedica pierderea acestuia. Este benefică și în prevenirea şi tratamentul eczemelor și altor boli de piele (împreună cu acidophilus). Poate fi folosită ca un mijloc de tonifiere pentru oamenii de vârsta înaintată, şi, de asemenea, pentru cei care se confruntă cu stări de oboseală sau depresie.
Îmbunătăţeşte activitatea intestinelor, elimină umflăturile şi blocajele.